Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@18:39:50 GMT

دعوا در تهران بر سر بازار کرمان

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۴۳۱۲

دعوا در تهران بر سر بازار کرمان

به گزارش ایرنا، محله کرمان که نام خود را از خیابان کرمان در منطقه 8 تهران می گیرد، تاکنون فقط در روزهای پنجشنبه شاهد برپایی یک بازار روز بود اما حالا دوشنبه ها هم این بازار برپا می شود و همین کار، صدای کاسبان محل را درآورده است. 

این در حالی است که ‌مردم محله کرمان و سایر محله های همسایه استقبال خوبی از این بازارچه دارند، خرید و فروش در آن رونق دارد و به گفته مشتریان، همه چیز در آن پیدا می شود؛ از اقلام خوراکی صبحانه ، نهار و شام گرفته تا انواع میوه، ترشیجات، وسایل خانه، لباس ، کیف و کفش و هر چیز دیگری که بخواهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برخی اجناس این بازارچه، محلی است، همانند ترشیجات، انواع مربا و تخم مرغ های خانگی که در اندازه و قیمت های مختلف به فروش می رسد.

 ‌فروشنده ها تلاش دارند تا شب نشده، همه کالاها را نقد کنند و با پول به خانه بروند.

یک فروشنده می گوید: اجناس ما کیفیت متوسطی دارد اما به دلیل قیمت پایین آن، مشتری های همیشگی خودمان را داریم. ‌ مردم از ما راضی هستند و اجناسمان را می خرند.

او که مایل نیست نامش را بگوید، ادامه می دهد: غرفه ها را از شهرداری کرایه می کنیم؛ البته غرفه که نیست، «جا» را شهرداری در اختیار ما می گذارد و ما هم به صورت روزانه در آن فعالیت می کنیم.

از این فروشنده درباره هزینه اجاره غرفه ها در این بازار روز می پرسم اما او تمایلی به پاسخ این سوال نشان نمی دهد.

خرید مردم از بازارچه

مردم در این بازار روز در حال خرید هستند.  آقای بروجردی مرد ۵۰ ساله و کارمندی که ساکن محله کرمان است، می گوید: از این بازارچه راضی هستیم هرچند کالاهای آن کیفیت بالا و شبیه مغازه های لوکس منطقه نیست اما قیمت اجناس آن در مقایسه با اجناس مشابه در مغازه های اطراف تفاوت زیادی دارد و به همین دلیل، برخی  ساکنان محله ترجیح می دهند تا از این بازارچه خرید کنند.

بروجردی این را هم می گوید که در این بازار، بهداشت چندان رعایت نمی شود و به نظر می رسد نظارت چندانی هم روی کالاها وجود ندارد.

خانم علوی که خانه دار است و  همراه همسرش به بازار محلی کرمان آمده است، نیز اعتقاد دارد باید نظارت بیشتری بر کیفیت، ‌قیمت و بهداشت کالاهای این بازارچه وجود داشته باشد.

وی می گوید: من بسیاری از کالاها را از این بازارچه نمی خرم و از مغازه های اطراف تهیه می کنم.

او عقیده دارد: خرید برخی مایحتاج روزانه از این بازارچه مناسب است اما خریدهای اصلی را نباید از آن انجام داد.

این بازارچه که در محله کرمان تقاطع خیابان جانبازان (گلبرگ) غربی با خیابان کرمان و در حاشیه بزرگراه امام علی (ع) واقع شده، از مدتها پیش  زیر نظر معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در روزهای پنجشنبه فعالیت می کند اما به تازگی، روزهای دوشنبه نیز به آن اضافه شده است.

دیدگاه شورایاری 

در حالی که ظاهرا همه چیز خوب به نظر می رسد اما کسبه محل از این اقدام شهرداری ناراضی اند و شکایتی را نیز در اعتراض به این وضعیت تهیه کرده اند.

«روح الله گلشنی» دبیر شورایاری محله کرمان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت که بیش از دو سال است این بازارچه راه اندازی شده است اما کسبه محل و خیابانهای اطراف ناراضی هستند.

وی افزود: کسبه محل می گویند که فعالیت این بازارچه باعث اختلال در فعالیت آنها شده و به فروش کالاهای آنها لطمه می زند.

گلشنی به همین دلیل به کسبه محل حق می دهد.

دبیر شورایاری محله کرمان گفت: در طرح ها و برنامه ها نباید جزیره ای نگاه کنیم  بلکه باید بکوشیم شهروندان منطقه از برنامه ها راضی باشند.

وی تاکید کرد: راه اندازی بازارچه و بازار روز کار مناسبی برای منطقه است اما باید شرایط خاصی داشته باشد.

گلشنی گفت: روزهای پنجشنبه و جمعه، روزهای پرفروش مغازه ها است و کسبه محله که مالیات می دهند و هزینه آب و برق و گاز را پرداخت می‌کنند بیشتر می توانند کالاهای خود را بفروشند اما برپایی بازارچه کاسبی آنها را کساد می‌کند.

دبیر محله کرمان از بی نظمی و بی قانونی موجود در بازارچه هم گلایه مند است.

او ابراز عقیده کرد که پیمانکار این بازارچه تنها به فکر این است از زمینی که شهرداری به او اجاره داده، حداکثر سود را ببرد. به همین خاطر، از کل تهران همه دستفروش ها را به این محل می آورد؛ اما چه کسی وجاهت فروشنده ها را از نظر اخلاقی و نیز، سلامت کالاها تضمین می کند؟!

گلشنی افزود: بازارچه محلی است که بیشتر زنان و کودکان در آن خرید و فروش می کنند. به همین دلیل،  باید همه جوانب امنیتی آن مدنظر پیمانکار قرار گیرد.

دبیر شورایاری کرمان تاکید کرد: نباید دستفروشانی که هر روز در یک محله تهران، حضور دارند در این بازارچه هم باشند.

وی پیشنهاد کرد غرفه های این بازارچه ها به زنان بی سرپرست و بد سرپرست که تولیداتی دارند و برای فروش با مشکلاتی مواجه هستند، واگذار شود.

گلشنی گفت که روزهای سه شنبه در سرای محله کرمان خرید و فروش صنایع دستی و دست ساخته بانوان بی سرپرست برپا می شود و تاکنون استقبال خوبی هم از آن صورت گرفته است.

شکایت کسبه

در این میان، جمعی از کسبه محل در خیابان کرمان با امضای استشهادیه ای خطاب به شهرداری، نسبت به برپایی این بازار روز در منطقه ای که دارای بازار است و مغازه های مختلف و متنوعی از جمله بازار روز میوه و تره بار دارد، اعتراض کرده اند.

آنها که تعدادشان به بیش از ۱۱۰ تن می رسد، در نامه خود به شهرداری اعلام کرده اند در شرایط کنونی اقتصادی و تورم موجود، کسادی تمام اصناف را فرا گرفته است و این در حالی است که آنها باید تمام هزینه‌های جاری از جمله مالیات، بیمه، آب، برق،  گاز، تلفن و بعضاً اجاره مغازه را پرداخت کنند. در چنین شرایطی، متاسفانه شهرداری با راه اندازی این بازارچه و همچنین افزایش روزهای فعالیت آن در طول هفته ضمن ایجاد ترافیک سنگین در محل، مشکلات بسیاری برای اهالی محله ایجاد کرده و همین کاسبی و درآمد بسیار اندک آنها را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

به گفته آنها، این وضعیت، موجب ورشکستگی برخی مغازه داران شده است به گونه ای که برخی از آنها در حال جمع کردن کاسبی خود هستند.

کسبه محله کرمان این  شکایتنامه را برای خانم «زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم ارسال کرده و در آن هشدار داده اند اگر نسبت به جمع‌آوری این بازارچه اقدام نشود، برای پایداری بنیان خانواده و امرار معاش خود مجبور خواهند بود که خود مانع فعالیت آن شوند.

شورا: به اعتراضها رسیدگی می کنیم

 رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: در شهر تهران حتماً باید جانمایی برپایی روز بازارها انجام شود تا موجب تضییع حقوق سایر مالکین و مغازه‌داران و کسبه نشود.

وی با بیان اینکه نباید برپایی روز بازار موجب اعتراض مردم شود، افزود:  کسبه محله ها مجوز قانونی دارند و عوارض کسب و پیشه و مالیات پرداخت می‌کنند و بر اساس ضوابط فعالیت دارند. از طرفی، روز بازارها نیز فرصتی را ایجاد می کند تا افرادی که محصولات و تولیداتی دارند و اغلب از طبقه متوسط و ضعیف هستند  و فضا و مکانی برای ارائه محصول خود ندارند، فرصت فعالیت بیابند.

به گفته وی، اینگونه افراد نیز باید مورد حمایت قرار گیرند بویژه آنکه اجناسی که این افراد عرضه می‌کنند از نظر قیمت ارزان‌تر از قیمت مغازه ها است و شهروندان نیز از این بازارها استقبال دارند.

صدراعظم نوری تاکید کرد: به همین دلیل، باید حقوق طرفین رعایت شود و هم مردم به عنوان بهره بردار و هم مغازه داران به عنوان کسانی که مالیات می دهند مورد توجه قرار گیرند.

وی گفت: به همین دلیل، تقاضای کسبه محله کرمان بررسی خواهد شد و در صورت لزوم، محل بازار روز تغییر خواهد کرد.

دستور معاون خدمات شهری 

«مجتبی یزدانی» معاون خدمات شهری شهرداری تهران هم  به خبرنگار ایرنا گفت که وضعیت این روزبازار بررسی می شود و چنانچه  نارضایتی وجود داشته باشد، درباره ادامه فعالیت آن تصمیم گیری می کنیم.

«مهدی هوشیار» معاون امور مناطق سازمان ساماندهی مشاغل شهر تهران هم تصریح کرد: اکنون ما در یک تناقض بین دو موضوع کسبه که از نظر اقتصادی حق دارند و مردم که از نظر وضعیت اقتصادی نیازمند بازارهای ارزان هستند مانده‌ایم، اما سعی می کنیم طوری رفتار شود که نارضایتی رخ ندهد.

وی گفت: اگر دو روز فعالیت بازار روز محله کرمان در هفته موجب کسادی بازار کسبه باشد، برنامه آن را به همان یک روز سابق یعنی پنجشنبه بازار باز خواهیم گرداند.

معاون امور مناطق خدمات شهری با بیان اینکه اعتراض کسبه از طریق سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ و مراجعه حضوری به ما می‌رسد، گفت: ما در کنار اعتراضات پیامهای تشکر مردم را هم داریم.  

وی یادآور شد: فروشندگان حاضر در این بازارچه ها همان افراد موسوم به سد معبر هستند که بر اساس ماده ۱۶ قانون بهبود محیط کسب و کار جمهوری اسلامی،  شهرداری ها باید بخشی از معابر عمومی را به کسب و کارهای افراد کم بضاعت اختصاص دهند.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 تورم خانواده شورای اسلامی شهر تهران شهرداری کسب و کار قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی روزهای پنجشنبه دبیر شورایاری بازار روز خیابان کرمان همین دلیل مغازه داران خرید و فروش محله کرمان خدمات شهری راه اندازی شهر تهران روز بازار فعالیت آن کسبه محله کسبه محل تهران هم مغازه ها غرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مس کرمان صفر - چادرملو صفر/ فجر صفر- گل گهر یک

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی امروز 6 بازی در حال برگزاری است که نتایج آن به شرح زیر است:

مس کرمان صفر- چادرملو صفر

داور: احمد محمدی

اخرج:

گل:

-----

فجر سپاسی شیراز صفر  - گل گهر سیرجان یک

داور: حسین زمانی 

اخراج:

گل: سعید سحرخیزان(14)

-----

هوادار تهران صفر  - مس سونگون ورزقان صفر 

داور: شاهین یزدانی 

اخراج:

گل: 

-----

تراکتور تبریز صفر  - ذوب آهن اصفهان صفر 

داور: امیرسامان سلطانی 

اخراج:

گل:

------

ملوان بندرانزلی صفر - سایپا تهران صفر 

داور: مهرداد خسروی

اخراج:

گل:
-----

استقلال ملاثانی صفر  - سپاهان صفر 

داور: هادی علی نیافز

اخراج:

گل: 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تیراندازی و رعب و وحشت در فرحزاد | قدرت‌نمایی مرد شرور در محله
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • قیمت خانه در جنت آباد تهران امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مس کرمان صفر - چادرملو صفر/ فجر صفر- گل گهر یک
  • چگونه خنجر شمر به قصر محمدیه رسید؟
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است